✿ ♥ Alles wat je aandacht geeft groeit ♥ ✿

erwtenplantje

String of Pearls, cactus met een identiteitscrisis?

String of Pearls, een kamerplant waar veel mensen in de planten community een haat-liefde relatie mee hebben. Het is zeker niet de makkelijkste plant om te verzorgen. Maar na het lezen van deze blog ben jij pro in de verzorging en het stekken van jouw erwtenplant!

String of Pearls staat ook bekend als het Erwtenplantje, maar heet eigenlijk Senecio Rowleyanus. Het erwtenplantje is een hangplant met blaadjes die lijken op kleine erwtjes. Senecio Rowleyanus komt uit de drogere gebieden van Zuidwest Afrika. Hij behoort tot de familie Asteraceae, dat is dezelfde familie als een paardenbloem! Asteraceae is met 20.000 tot 25.000 soorten een van de meest omvangrijke plantenfamilies. De herkomst van het erwtenplantje is belangrijk om in gedachten te houden wanneer je hem moet gaan verzorgen. Hij groeit in droge gebieden als bodembedekker en vermijd hier ook het brandende zonlicht en groeit hij in de schaduw van andere planten of rotsen. Bij ons in huis is het natuurlijk een hangplantje, en hij kan écht heel lang worden ;). Je verwacht het misschien niet, maar het erwtenplantje kan ook in bloei! De bloemen ruiken een beetje naar kaneel. Hoe je hem in bloei, of überhaupt in leven houdt?

ERWTENPLANT VERZORGEN

– Geef je string of pearls een ereplekje op een lichte plek waar hij niet teveel zon krijgt, een paar uurtjes in de ochtend of namiddag/avond is prima.
– Hij heeft niet veel water nodig, behandel hem als een cactus met een identiteitscrisis.
– Leer aan het gewicht van de pot herkennen of je plant dorst heeft, je erwt mag namelijk prima een aantal dagen helemaal droog staan in zijn pot.
– Pot je erwtenplantje op in cactusgrond, vindt ie lekker, beloof ik je!
– Je kunt hem gewoon water van bovenaf geven, mits je niet teveel geeft zal dit niet voor rot zorgen.
– Is er een stuk van je string of pearls afgebroken? Leg het dan terug op het potje. Een erwtenplantje heeft kleine luchtwortels en zal zelf opzoek gaan naar de aarde en opnieuw uitlopen!

ERWTENPLANT STEKKEN

Wil je baby erwtenplantjes? Een erwtenplant stekken en de verzorging ervan is echt mega simpel! Vul een klein potje met potgrond, het liefst cactusgrond of een andere luchtige mix. Knip een streng van je erwtenplant af van ongeveer 10 tot 15 centimeter en laat deze een aantal uur drogen. Na het drogen kun je de stek op de aarde van het nieuwe potje leggen. Zorg dat de aarde vochtig, maar niet nat, is voor je het stekje op het potje legt. Bij het plaatsen van je stek is het goed om ervoor te zorgen dat de stam zo veel mogelijk op de aarde ligt, dat maakt het makkelijker voor de plant om te wortelen.

Laat de potgrond vervolgens een beetje opdrogen, is de bovenste 3 centimeter helemaal droog? Geef het plantje dan water. Je kunt ervoor kiezen om dit met de plantenspuit te doen, zo heb je meer invloed op hoeveel water je precies geeft. Is je stek goed geworteld op meerdere punten? Je kunt er dan voor kiezen om je stek voorzichtig op te delen in meerdere stekken. Dit kun je gewoon met een schone, scherpe, schaar doen en zal ervoor zorgen dat jouw stekje op meerdere plekken nieuwe groei gaat laten zien. Zo krijg je dus een voller plantje. Wil je het een keer proberen? Bestel hem in onze Stekjesbox.