♥ HALLO SCHOONHEID, DE LENTE IS BIJNA HIER ♥
ONZE WEBSHOP IS WEER GEVULD MET KERSVERSE STEKKEN OM JOUW STEKSEIZOEN GOED TE BEGINNEN!

Epipremnum Stekken en verzorgen

Epipremnum, makkelijk en veelzijdig

Een Epipremnum stekken en verzorgen is makkelijker dan je misschien denkt, we vertellen je er graag alles over in dit artikel! De Epipremnum is een kamerplant die waarschijnlijk ieder plantenmens wel in huis heeft. Door zijn makkelijke verzorging en snelle groei is hij goed inzetbaar in iedere urban jungle woonkamer en ook nog eens snel tevreden. Je kan epipremnum laten groeien als hangplant, maar je kunt hem ook opbinden tegen een mosstok en hem om hoog laten groeien. Op die manier worden zijn bladeren groter. Deze populaire plant kom je in het wild tegen in Zuidoost-Azië, Indonesië en op de Salomoneilanden, waar hij in het regenwoud tegen de bomen aan klimt!

EPIPREMNUM VERZORGING

• Epipremnum staat graag licht, maar zonder tocht.
• De potkluit mag een beetje vochtig zijn, maar voorkom een voetenbadje
• Eens in de maand wat plantenvoeding houdt de plant mooi en gezond.
• Je doet Epipremnum een groot plezier door hem af en toe op de plantenspuit te trakteren.
• Worden de bladslingers te lang, dan kun je ze gewoon afknippen. Gooi deze niet weg! Door deze
weer te stekken wordt je potje voller!

EPIPREMNUM STEKKEN

Epipremnum is een plant die zich heel makkelijk laat stekken. Knip een deel van de plant af bij de stam, dit is de dikke stengel waar links en rechts bladeren uitkomen. Epipremnum stekken hebben maar één of twee bladeren nodig. Als je hem vervolgens met diezelfde kleine bruine worteltjes (die soms al wat groter zijn maar er soms ook uitzien als een bruin puntje), onder water zet, in bijvoorbeeld een mooi stekvaasje of een glas water en en geduld hebt tot de wortels 5 centimeter zijn, kun je hem in de grond zetten! Het is aan te raden de stek de eerste keer na het oppotten goed vochtig te zetten. Dit maakt de overgang van water naar grond makkelijker voor de wortels van je stek!

SYMBOLIEK EPIPREMNUM

Epipremnum staat bekend als geluksplant die zijn eigenaar geluk en fortuin helpt te krijgen. Grote kans dat je na aanschaf van deze plant dus een financiële meevaller gaat hebben 😉