✿ ♥ Alles wat je aandacht geeft groeit ♥ ✿

Begonia’s, als je van écht anders houdt.

Begonia stekken en verzorgen? We vertellen je in dit artikel graag alles wat we weten over deze gave planten! De Begonia is een kamerplant die al generaties lang populair is, en dat heeft een goede reden, Er zijn meer dan duizend soorten, dus er is voor ieder wat wils. Er zijn gestipte, gevlekte en zelfs gestreepte Begonia’s. Zo is er altijd een begonia die bij jouw interieur past! Nog iets bijzonders aan deze plant is de bloei. Ze verwent je graag met prachtige trossen bloemen.
De stippenbegonia op de foto is lid van de familie Begoniaceae, die bijna 2000 soorten kent. Bijna allemaal komen ze van nature voor in de tropische regenwouden van Brazilië, maar ook in Zuid-Afrika en de Andes kunnen ze gezien worden. 

BEGONIA VERZORGING

• Een lichte standplaats met gemiddelde zon zorgt ervoor dat de bladeren van deze plant hun mooie felle kleuren behouden
• Begonia’s houden van een vochtige, luchtige potgrond.
• Geef je begonia niet teveel water, haar wortels zullen dan gaan rotten.
• Pas op met besproeien in de zon, de bladeren kunnen dan verbranden.

BEGONIA STEKKEN

Ook met minder of licht groene vingers kun je makkelijk een begonia stekken en verzorgen.  Wat je moet doen? Knip een deel van de plant af bij de stam, dit is de dikke stengel waar links en rechts bladeren uitkomen. Een stek van een begonia heeft maar één of 2 bladeren nodig. Zet de stam van de stek na het afknippen in een stekvaasje of glas met water. Ook als stek staat ze graag op een plekje in de zon. Vul het water aan als dat nodig is. Binnen een paar weken zul je uit het stammetje kleine wortels zien verschijnen. Als deze zo groot zijn dat ze gaan vertakken is het tijd om je stek in de aarde te zetten!

Aan te raden is de stek na het oppotten goed vochtig te zetten. Dit maakt de overgang van water naar grond makkelijker voor de wortels van je begonia stek!